Powered By Blogger

joi, 6 ianuarie 2011

Broasca testoasa de Florida









Broastele testoase de Florida adora sa stea tolanite la soare. Pot fi vazute asezate pe busteni sau alte locuri disponibile deasupra apei, uneori si la mal, dar se vor refugia rapid in apa daca se simt amenintate. Broasca testoasa de Florida isi petrece un timp considerabil plutind, utilizandu-si gatul alungit ca si carma.
Broastele testoase de Florida sunt animalute timide, scufundandu-se rapid in cautarea unui loc sigur. Cu toate acestea, ele sunt si la fel de curioase.
Broasca testoasa de Florida este un animalut diurn, efectuandu-si activitatile cu predilectie in timpul zilei.
Broasca testoasa cu tample rosii este activa la temperaturi intre 15-370C, iar odata cu scaderea acesteia sub 100C, ea intra in hibernare, sub apa, ascunsa in nisip sau mal.
         
In libertate, broasca testoasa cu tample rosii intra in hibernare in jurului lunii octombrie, cand temperaturile scad sub 100C. Cand temperaturile cresc, testoasa de Florida isi intrerupe hibernarea si isi reia activitatea.
Uniunea Europeana, prin legea 338/97, interzice importul broastelor testoase de Florida, datorita impactului lor asupra speciilor locale.
Speranta de viata a broastei testoase de Florida, in libertate, este de pana la 20-22 ani, iar in captivitate, in conditii bune de viata, si pana la 35-40 ani.                                        

Un comentariu:

  1. Daruiesc trei broaste testoase mari, cu tample rosii, testoase de Florida. Le dau impreuna cu acvariu, filtru, incalzitor, neon. Le asigur transportul ( in Romania), indiferent de locatie.
    Numai iubitorilor de animale si care au spatiu.

    RăspundețiȘtergere