Powered By Blogger

miercuri, 5 ianuarie 2011

                   Cainele ciobanesc german cunoscut si sub denumirea de lup este cea mai raspandita rasa din lume fiin folosita la depistarea diferitelor substante datorita dresarii usoare . Blana sa poate fi aspra , lunga sau scurta  neagra cu cafeniu sau crem , brun , negru-roscat .Urechile sunt ascutite la varf . Coada nu este mai lunga de jumatatea acestuia este groasa si putin stufoasa purtata de catre acesti caini mereu in jos .Capul are forma alungita. Ochii sunt usor migdalati cat mai inchisi la culoare , nasul totdeauna negru . Botul este puternic avand muscatura in foarfeca (42 de dinti ) . Corpul este atletic si compact acest caine fiind de talie mijlocie . Ghearele sunt puternice ,  inchise la culoare si ovale .
Masculi: inaltimea la greaban = 60 ... 65 cm
Greutate = 30 ... 40 kg
Femele: inaltimea la greaban = 55 ... 60 cm
Greutate = 22 ... 32 kg
               Personalitatea : Ciobanescul german trebuie sa fie sigur pe sine , echilibrat , nesfios, bland , atent , curajos , cu spirit de lupta , inteligent , usor de dresat . Poate fi folosit ca insotitor pentru persoanele cu diferite handicapuri , in politie , trebuie tinut in locuri cu mult spatiu deoarece are nevoie de multa miscare .
Carnea de vânat este acceptată în alimentația ciobănescului german. 
              Alimente de origine vegetală: orezul, pâinea, pastele făinoase, fâina de cereale, grâul, arpacașul, morcovii, cartofii, zahărul, salata, spanacul, fasolea verde, țelina, prazul, uleiurile vegetale. Se pot include pasta sau tocătura, conservele, mezelurile deși nu sunt recomandate în mod special. Nu se recomandă fasolea uscată, varza și conopida, iar cartoful se va administra fără să constituie un component de bază. Ocazional câinele poate consuma fructe, mere, pere, prune, struguri, caise, acesta se pot adăuga cu succes la fierberea mâncării, dar nu în cantitate mare.
                Boli specifice pentru Ciobanesc German:
Displazia congenitala a soldului
Displazia congenitala a cotului
Cheratita

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu